vakgaragevanderpouwzijkant.jpg

SsangYong Service

SsangYong werd met name bekend als producent van terreinauto’s en SUV’s. Na de oprichting in 1954 is een enorme verscheidenheid aan producten gefabriceerd, variërend van jeeps voor het Amerikaanse leger tot vrachtwagens en autobussen. De naam SsangYong stamt uit een Oosterse legende en betekent dubbele draak.

In het begin van de jaren ’90 werd een samenwerking met Mercedes-Benz gestart wat resulteerde in de ontwikkeling van zowel diesel- als benzinemotoren. In hoog tempo werden op Mercedes-Benz techniek gebaseerde SUV’s geïntroduceerd waarvan met name de Korando, Musso en Rexton grote bekendheid kregen in het 4WD segment. Later kwam daar onder andere nog de Rodius bij, een eveneens op Mercedes-Benz techniek gebaseerde MPV. De uiterst luxueuze limousine SsangYong Chairman is nooit officieel in Nederland geleverd.

Na een moeilijke periode is SsangYong eind 2010 overgenomen door het Indiase Mahindra. In eigen land is Mahindra de marktleider op het gebied van pick-up en SUV modellen. Mahindra is in 1945 opgericht en de eerste activiteit was het produceren in licentie van de Willys Jeep. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een concern met een omzet van ruim 7 miljard Dollar en biedt het wereldwijd werkgelegenheid aan ruim 100.000 medewerkers.

SsangYong in Nederland
Officieel is SsangYong sinds 1995 op de Nederlandse markt en werd bekend onder de vlag van de Kroymans Corporation, die jarenlang als importeur fungeerde. Het importeurschap is nu in handen van de Belgische Alcopa-groep die ook al importeur is van Hyundai, Suzuki en Isuzu. Naast de Benelux zal Alcopa ook de import van SsangYong in Duitsland, Polen en Zwitserland voor haar rekening nemen.

Met het kapitaalkrachtige Mahindra en het gerenommeerde Alcopa ligt er een solide basis voor het merk SsangYong in Nederland. De eerste resultaten zijn al meteen zichtbaar geworden: de introductie van de geheel nieuwe Korando. Een uiterst moderne SUV, voorzien van krachtige en zuinige motoren en ontworpen door de fameuze designstudio van Giugiaro. De auto combineert een elegant design met moderne technieken en profiteert daarbij van de ruim 60 jaar ervaring die SsangYong heeft in het ontwikkelen en produceren van voertuigen.